Noen av våre populære eteriske oljer
 
 
Lavendel eterisk olje har svært gode legende egenskaper. Den balanserer og harmoniserer både kropp og sjel og er uten tvil den mest populære eteriske oljen i markedet. - Den kan berolige og stabilisere ved uro, nervøsitet, søvnløshet oglavendel åker hyperaktivitet.Når man er redd for å mislykkes kan Lavendel gi ro og styrke. Vi har hele fire ulike varianter eteriske oljer av Lavendel på lager.

Mye av kvaliteten bestemmes av voksestedets høyde over havet. Ekte fransk lavendel vokser i Haute Provence i en høyde på 600-1500 meter over havet (moh). Plantene blir dyrket av frø fra vill lavendel, som i markedet lett forvirrende kalles population lavendel. Den eteriske oljen har typisk en sammensetning med 5-9% cis-ocimen, 3-5% trans-ocimen, 1% cineol, 0,4% kamfer, linalool (30-35%), linyl acetat (30-40%), 1-terpinen-4-ol (3-4%), og lavendulyl acetat (3-4%).

Fine Lavendel = Lavendula Augustifolia  vokser i de høyeste fjellene i Haute Provence. Den varianten som ansees å gi den beste eteriske oljen er en liten plante med navnet Lavendula Augustifolia = Delphinensis eller Fine Lavendel. - Vi fører tre ulike eteriske oljer prusert av Lavendula Augustifolia Delphensis i nettbutikken. Lavendel fine HA ( = High Altitude) som er den vanligste og rimeligste varianten, men med svært gode terapeutiske egenskaper. - Den andre varianten er en Lavendel fine BIO (HA) som er kontrollert av EcoCert i Frankrike. Denne varianten er noe dyrere, men er økologisk dyrket og har et noe bredere duftbilde. - Den tredje varianten er en Lavendel naturlig vill, som har en svært god duft pga. høyt innhold av estere og tilsvarende gode terapeutiske egenskaper. Vår beste Lavendelolje !
 
Appelsin eterisk olje er fremstilt ved pressing av fruktens skall. Den har en søt, varm og frisk sitrusduft. Oljen har en beroligende virkning på nervesystemet. Virker oppløftende og gir sol og glede til sjel og hjerte; sies å hjelpe ved depresjon og melankoli. Appelsin virker lymfestimulerende og er god ved ødem og oppsvulmethet. Som hudolje virker den rensendeappelsin frukt og er god for fet og moden hud. Oljen virker astringerende og er fin mot cellulitter. Vår standard appelsin eterisk olje er en økologisk kvalitet med herlig duft og utmerkede terapeutiske egenskaper. I tillegg fører vi Appelsin Bitter og Appelsin vill eteriske oljer. 

Appelsin Bitter eterisk olje er fremstilt ved kaldpressing av den yttere delen av skallet fra "bitterappelsiner". Oljen er mørk gul og lettflytende. Den har en frisk, tørr og nesten blomsteraktig duft med en søt undertone. En spennende duft !  - Terapeutisk er den ikke ulik Pomerans og Petitgrain.

Appelsin Vill eterisk olje er fremstilt ved kaldpressing av skall fra appelsiner som kommer fra frittvoksende trær.
Den har en kraftig frisk sitrusduft ikke ikke ulik duften av friske appelsiner. Dette er en relativt sjelden olje og duftmessig vår absolutt beste appelsinolje !

Eukalyptus eterisk olje destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har en ren, frisk, litt søt mentolduft . Eukalyptustreet er blant de høyeste treslag i verden. Det utsender en aromatisk duft, som frembringer en sunn atmosfære i det området hvor det vokser. Brukes i stor utstrekning som innhalasjonsmiddel ved forkjølelse, tett nese/bihuler, astma, bronkitt og ved halsinfeksjoner pga. den sterke antiseptiske effekten. Oljen virker avkjølende og forfriskende, den letter pusten, og er også fin ved massasje av ømme og trette muskler. Den har en del til felles med basilikum og er er fin å blande med oljer fra sitron, lavendel, furu og sypress. Oljen er antiviral og soppdrepende og sies å være fin mot ringorm, herpes rundt munnen og andre virale virusutslag som vannkopper. Må ikke brukes innvortes !
Vår standard Eukalyptus olje er en Globulus variant fra Kina. I tillegg fører vi tre ulike varianter eukalyptus eteriske oljer.

Eukalyptus Blue Malle eterisk olje destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har lik Globulus varianten en ren, frisk ogpanda som spiser eukalyptus blader noe søt mentolduft. Denne varianten kommer fra Australia og er kjent for sitt høye innhold av Eukalyptol (90-95%) som gjør den spesielt anvendelig til medisinsk bruk. Den er fin å bruke på overanstrengte muskler (virker kjølende) og i forbindelse med reumatiske smerter. Forøvrig anvendes den på samme måte som Globulus varianten.

Eukalyptus Peppermynte etisk olje destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har en ren, frisk duft av peppermynte med kamferinnslag. Denne varianten av eukalyptus kommer fra Australia og er den mildeste av eukalyptusoljene (inneholder gjerne 60-65% eukalyptol) og kan anvendes ublandet på insektstikk. Den foretrekkes ofte istedenfor de andre mer skarpluktende vanlige oljene i både parfyme og ved massasje.

Eukalyptus Staigeriana eteriske olje destilleres fra bladene på eukalyptustrær og har en ren, frisk og herlig sitrusduft (sitron). Denne varianten av eukalyptus kommer fra Australia og er den dyreste og mest eksklusive av eukalyptusoljene. Den er kjent for å være både oppfriskende og harmoniserende; og er vel verd sin pris. Den eteriske oljen domineres av aldehyden citral og har som Eukalyptus Smithii lavere innhold av eukalyptol enn de andre eteriske oljer av Eukalyptus. Den foretrekkes ofte istedenfor de andre mer skarpluktende variantene i både parfyme og ved massasje. Forøvrig anvendes den på samme måte som Eukalyptus Globulus oljen.
 
Furunål eterisk olje destilleres fra de minste grenene og nålene på 'skotsk' furu (Pinus sylvestris) som er det vanligst forekommende furutreet i Europa. Den har en herlig frisk og skogsaktig duft og er et godt middel til inhalasjon ved sår hals, astma, bronkitt og tette bihuler. Oljen har forfriskende egenskaper og er mye brukt i badet og badstue. Den virker avslappende ved massasje av muskler ved smerter og verk. - På det emosjonelle plan virker den omtrent som sypress-oljen, og er god mot nervøs utbrenthet og motløshet. - Furuoljen er også en naturlig deodorant og anvendes i ulike parfymer. Oljen danner fine synergier med oljer fra sedertre, rosmarin og patsjuli. Itillegg til vår standard furuolje fører vi to ulike varianter av furu eteriske oljer.

Furunål Ponderosa vill eterisk olje destilleres vha CO2 metoden fra de minste grenene og nålene på Ponderosa furu (Pinus ponderosa); en furuvariant som voker i Sør/Nord Amerika. Den har en svært god balsamisk og frisk duft - og er vår beste furuolje.
Bruksmessig og terapeutisk anvendes den som den vanlige 'skotske' furuoljen. Men pga et høyt innhold av beta-pinen - ca 30% - har den bla bedre antiseptiske egenskaper enn den vanlige oljen som inneholder ca 2%.
Prøv den som et spennende og duftrikt alternativ - vi tror ikke du blir skuffet

 

Furunål Kessia eterisk olje er en økologisk variant som damp destilleres fra Kessia furuen's nåler. Den har en balsamisk og rik duft som varer lenge; og regnes for å være en av de mer eksklusive furu oljene. Den er ikke så krydderaktig som vanlig furu og har en rundere duft som gjør den duftmessig førstevalg.
Bruksmessig og terapeutisk anvendes den som den vanlige 'skotske' furuoljen. Men den sies å ha bedre stimulerende egenskaper og er derfor å foretrekke ved massasje der man ønsker å stimulere kroppens naturlige energi.
 
Geranium eterisk olje destilleres fra geranium plantens blomster og blader, er fargeløs eller lys grønn med en søgeranium blomstert og relativt tung blomsterduft med en anelse av mynte. Den regnes for å ha antidepressive og sedative egenskaper og anvendes ved spenninger, stress og humørsvigninger. En typisk kvinneolje som virker balanserende på kvinnelige hormoner og er tradisjonelt anvendt ved PMS problemer. Den eteriske oljen er god ved mange ulike hudproblemer som eksem, akner, ringorm, fet hud brannsår og andre sår og skader i huden. Den virker dessuten insektavisende. Geranium eterisk olje blander seg godt med mange andre oljer, bla. lavendel, rose, patsjuli, neroli og bergamot.
Den roseduftende varianten av Geranium eterisk olje dyrkes spesielt for bladenes roseduft. 'Roseum' varianten kommer opprinnelig fra Reunion øya og plantene dyrkes organisk. Oljen er fargeløs eller lys grønn med en søt og relativt kraftig blomster og krydderduft ulik den vanlige geranium eteriske oljen. Den er ikke en erstatning for Rose Otto, men den har mer roseduft enn noen annen geranium olje.
Terapeutisk brukes den som alminnelig Geranium eterisk olje; men det sies at den har bedre virkning i forhold til PMS problemer og er en generelt bedre i forhold til å balansere psyken.
 
Grapefrukt eterisk olje kaldpresses fra fruktskallet og har en behagelig og forfriskende sitrus-aroma. Den virker oppløftende og er tradisjonelt brukt ved depresjoner, utslitthet og stress.

Dette er god olje i morgendusjen før en hektisk dag. Bruk noen dråper på svampen/kluten og kjenn hvordan oljen jager bekymringer på dør !

Den eteriske oljen fra Grapefrukt er fin i massasjeblandinger mot hodepine og migrene. Den astringerende egenskapen gjør den velegnet ved cellulitt massasje og generelt fet hud. Dessuten er den god mot vond lukt og spesielt røyklukt.

Grapefruktoljen har mye til felles med de andre sitrusoljene og blander seg godt med disse. Oljen finnes i flere botaniske varianter og Ruby Red er regnet for å være den beste av disse.