Moringa (Moringa oleifera) Kenya 250 ml

Artikkelnr.: BO1221-250

Moringaolje fremstilles ved ekspeller pressing av frøene fra Moringatreet. Den har et høyt innhold av naturlig antioksidant, oljen brukes terapeutisk, kosmetisk og i matlaging. Kjent fra Indisk Ayurvedisk medisin.

PrisNOK403,00 inkl. mva.

Produktinfo

PRODUKTBESKRIVELSE: Moringaolje fremstilles ved ekspeller pressing av moringafrø. Frøene inneholder 38-40% olje. Oljen brukes terapeutisk, kosmetisk og i matlaging.

Moringa treet vokser vilt i Afrika og India. Det har vært kjent i flere tusen år som et ´mirakel-tre´. Treets næringsrike blader og frø kan spises, og oljen som presses fra frøene er full av fettsyrer og vitaminer til nytte for hud og kropp. Alle deler av treet brukes enten farmakologiske eller næringsmessig.

Moringaoljen har eksepsjonell stabilitet dvs. den harskner svært sakte. Oljen inneholder en kraftig antioksidant som antas å bidra til den uvanlige stabiliteten. Moringaolje har en nøtteaktig mild duft med en lys gul/grønn farge. De gode egenskapene til moringaoljen er godt dokumentert av tidligere kulturer. Og den er i dag en svært viktig olje innenfor hudpleie, der den bla brukes i hår- og hudprodukter som fuktighetsgiver og til kondisjonering.

Innenfor Indisk Ayurvedisk medisin brukes moringaolje ved epilepsi, kramper, nyreproblemer, hyperaktivitet, samt til å senke kolesterol og bekjempe bakterie- og soppinfeksjoner.

Oljen inneholder vitamin B og C samt omega 9 som beskytter mot hjerte- karsykdommer og kan bidra til å redusere høyt kolestrol.

Vær oppmerksom på at da dette er et ekte og naturlig produkt, som inneholder mange forskjellige fettsyrer, alle med forskjellig smeltepunkt. Derfor blir denne oljen fast ved lave temperaturer. Den vil normalt bli flytende hvis den står i et varmt rom, men noen ganger inneholder batchene vi får så mye gode fettstoffer at den holder seg semifast selv ved romtemperatur. Prøv å varme den i vannbad - men den kan jo også brukes i fastere form uten problem.

MASSASJE / TERAPI Moringa kan med fordel brukes til babymassasje, til å roe ned å behage ditt nyfødte barn med helbredende kontakt via massasje. På denne måten kan du forebygge kolikk, øke blodsirkulasjonen, samt støtte den nevrologiske utviklingen hos barnet. 

Moringa er en svært stabil baseolje med høy næringsverdi for huden. Den har mange av de samme egenskapene som olivenolje, men er lettere og absorberes raskere av huden. Den er en naturlig antioksidant, gjør huden silkemyk og regnes for å være en god massasjebase.

HUDPLEIE / KOSMETIKK Moringa er en halvfet olje som lett trenger gjennom huden og er fin for aldrende hud og sensitiv hud. Den brukes i ulike lotions og kremer som baseolje, og kan anvendes for alle hudtyper.

Oljens eksepsjonelle balanserende egenskaper på aldrende hud skyldes bla den kraftige antioksidative effekten som begrenser dannelsen av frie radikaler i huden. Frie radikaler gjør skade på hudcellene og baner vei for rynker.

Brukt som renseolje hjelper den til med å fjerne sorte prikker, flekker og få tilbake glød i huden. Dens evne til å rense huden og tilføre verdifull næring, hjelper til med å balansere hudens sekresjon av oljer/fett og holde den ren og frisk.

Kan brukes som matolje og som kosttilskudd. Ekspeller pressingen foregår helt mekanisk, uten bruk av kjemiske tilsetninger. Oljen beholder derfor alle sine gode egenskaper gjennom prosessen.