Neem (Melia Azadirachta) India 60ml

Artikkelnr.: BO1235-60

Neemoljen er kaldpresset og brukes ved nesten alle typer hud problemer. Den er spesielt fin ved hudskader som sår eller skrubbsår. Den soppdrepende effekten gjør at oljen kan brukes ved fot/neglsopp og andre typer soppinfeksjoner i huden.

PrisNOK157,00 inkl. mva.

Produktinfo

PRODUKTBESKRIVELSE: Neem treet er et raskt voksende tre som lever lenge. Opprinnelig fra India og Burma. Neem oljen fremstilles ved kaldpressing av Neem nøtter, som ligner på oliven. Nøttene kan innholde så mye som 50% olje. Ren Neem stivner ved romtemperatur, den bør derfor varmes i vannbad med lunkent vann (hvis den er klumpete). Neem treet har hatt en sentral rolle i Ayurvedisk medisin i over 4000 år. Dette er en av verdens eldste medisinske systemer, blir brukt i India og landene rundt og betyr ”kunnskap om livet”. I India blir Neem anvendt i behandlingen av en rekke alminnelige plager; som skrubbsår, blåmerker, forbrenninger, forstuinger, øreverk, hodepine, feber, psoriasis og eksem, smertefulle ledd og muskler, parasitter, lus, skabb mm. Neem oljen har en sterk antibakteriell og soppdrepende effekt. Neem har en litt sterk duft og er en tyktflytende mørk olje.
Uttrekk av neem - anvendes som et naturvennlig sprøytemiddel mot insekter i landbruket. Fin mot lus på roser!

HELSE / VELVÆRE: På grunn av alle sine gode egenskaper, som antibakteriell, antiviral, soppdrepende, antiseptisk og parasitt drepende egenskaper blir oljen anvendt i en rekke hudpleie og kosmetiske produkter – som såper, tannpasta, hårpleie, fuktighetskremer og salver.

De brede antivirale og antibakterielle egenskapene gjør at Neem oljen tradisjonelt har blitt brukt ved en rekke sykdommer/plager, som skyldes bakterie, sopp og virus infeksjoner. Den tradisjonelle bruken har overlevd tidens tann og er i dag bekreftet i flere vitenskaplige studier.

MASSASJE / TERAPI: Neem olje kan med fordel brukes til punkt massasje. Gjerne i en blanding med 50% mandelolje. Spesielt fin å bruke til tørr eksem hud, samt rødflammet problemhud. Oljen er kjent for sine fuktighetsbevarende og regenererende egenskaper. Den gjør huden myk og elastisk.

SIKKERHET: Vi kjenner ikke til sikkerhetsrisiko forbundet med bruk av Neem olje utvortes. Men lurt å ta en smøretest på innsiden av underarmen - vente 24 timer og sjekke at du tåler den. Vi anbefaler ikke innvortes bruk av Neem oljen.