10ml Lavendel HA (Lavandula angustifolia) fra Frankrike

Artikkelnr.: EO1110-10

FRANSK LAVENDELOLJE - fremstilles ved dampdestillasjon av blomsterknoppene. Lavendeloljen er lettflyktig (topp note) og nesten uten farge. Den har en frisk og klar blomsterduft, med en subtil urteaktig undertone. Fin i blandinger.

PrisNOK121,00 inkl. mva.

Produktinfo

BESKRIVELSE: Lavendel er en flerårig liten halvbusk med sølvaktige eller grønne lineære blader. Blomstene er fiolette eller blå og sitter i akslignende formasjoner. Hele planten avgir en behagelig aromatisk duft av lavendelolje. Lavendel eterisk olje er fin å blande med de fleste andre eteriske oljer, spesielt sitrusoljer, andre blomsteroljer og urteoljer. Oljen er svært mild i bruk og er en av få oljer som kan anvendes ufortynnet på huden - også til barn.

De beste HA (high altitude = voksested 800-1300 moh) kvalitetene kommer fra Frankrike. Planten finnes viltvoksende syd i Frankrike og middelhavslandene, men dyrkes nå i mange land. De største landene for produksjon av lavendelolje er Frankrike, Bulgaria og Australia.

TRADISJONELL BRUK: Lavendel er uten tvil den mest populære og anvendelige eteriske oljen av allelavendel åker eteriske oljer. Den er nesten for god til å være sann, med egenskaper som har overlevd tidens tann gjennom tusener av år. Mange av lavendelens gode egenskaper er forbundet med oljens evne til å balansere kroppsfunksjoner og sinnsstemninger. Sett under ett er lavendel mest kjent for å virke smertestillende, beroligende og fremme god søvn.

Lavendeloljen brukes aktivt ved aromaterapimassasje av verkende og smertefulle muskler. Og noen få dråper lavendel eterisk olje i badet, eller et par dråper på hodeputa fremmer god søvn så godt som noen sovetablett.

TERAPEUTISK virker oljen muskelavslappende og brukes i bad og til massasje av ømme og trøtte muskler. Oljens beroligende og sedative egenskaper gjør den velegnet til alle typer stressrelatert massasje.

Lavendel eterisk olje virker antiseptisk, og anvendes til lindring av alminnelige luftveisproblemer som bronkitt og forkjølelse, da gjerne i form av dampinhalasjon. Oljen bekjemper virus og bakterier, samtidig som den letter på symptomene. Et kaldt omslag eller noen dråper lavendelolje massert inn i tinningene er et effektivt middel for å lette på hodepine.

Lavendelolje virker avvisende på insekter og er man først bitt vil en dråpe massert på bittet virke smerte- og kløestillende.

I forbindelse med mindre brannsår, kutt og skrubbsår vil oljen virke antiseptisk og kunne forkorte tiden det tar for såret å gro.

KOSMETIKK: Lavendel eterisk olje er i utstrakt bruk i parfyme og hudpleieprodukter. De fleste vil kunne kjenne igjen den friske, delikate blomsterduften.

PSYKISK virker lavendel eterisk olje beroligende og balanserende. Den er fin å bruke til å dempe humørsvingninger, lettere depresjon og PMS plager. Den gir ro ved stressrelatert nervøsitet og hyperaktivitet. Oljens beroligende egenskap gjør den dessuten velegnet til meditasjon. Prøv et par dråper på tinningen før meditasjon.

Når man er redd for å mislykkes kan lavendelolje gi ro og styrke.

I Indisk tradisjon brukes den til å harmonisere auraen og balansere chakraene.

KONTRAINDIKASJONER: Oljen bør ikke brukes under de tre første månedene av graviditet. Spesielt ikke for de som har hatt uønsket abort.