Herpes utbrudd.
Herpes utbrudd er svært typiske i sitt mønster. Det starter gjerne med en stikkende følelse og deretter utbrudd av en eller flere små blemmer rundt munnen eller på kjønnsorganene. Blemmene klør og svir og ubehandlet varer utbruddet i flere dager. Til slutt sprekker blemmene opp og danner sviende sår som gror sakte. Når man er smittet av herpes virus er dette permanent og sykdommen kan bryte ut mange ganger i løpet av livet.

Våre naturmidler inneholder sterke antivirale og hudgenererende oljer som vil kunne lindre og forkorte herpes utbrudd. Oljene leveres i hygieneske roll-on flasker og det følger norsk bruksanvisning med oljene.
 
 
 
Noen av innholdsstoffene:
  • Tea Tree eterisk olje er en anerkjent og sterkt antibakteriell, antiviral og antisopp olje. Den er likevel svært mild og kan anvendes både på forkjølelsessår og genital herpes.
  • Lavendel eterisk olje er en balanserende antiseptisk olje som reduserer kløe og hudirritasjon.
  • Ravintsara, eukalyptus og timian er alle tradisjonelle antivirale oljer som lindrer og hjelper huden til regenerering
Mer om Herpes.
Hva er herpes? Herpes er et virus. Det er to hovedtyper herpes virus, Herpes Simpex1 (HSV1) som i hovedsak infiserer munn og forårsaker såkalte munnsår og Herpes Simplex2 (HSV2) som infiserer kjønnsorganene.
En stor del av befolkningen er smittet av herpes som i første rekke er en seksuelt overførbar sykdom. Mange er smittet med herpes uten å vite om det, da ikke alle får merkbare plager. Andre får smertefulle blemmer rundt munnen eller på kjønnsorganene. Blemmene sprekker opp og går over til små sår som er svært utsatt for sekundære infeksjoner. Bruk av våre naturlige midler vil kunne lindre og forkorte sykdomsforløpet. Herpes vil ubehandlet være svært plagsomt og kunne bryte ut mange ganger i løpet av livet.
 
Herpes smitte.
Herpes er en seksuelt overførbar sykdom. Den smitter ved direkte seksuell aktivitet ved overføring av herpes virus fra sår eller sårvæske til partneren slimhinner på kjønnsorgan, endetarm, lepper og munn. Herpes smitter også ved kyssing og hud til hud kontakt. Det antas også at herpes smitter selv om det ikke er sår eller symptomer på utbrudd. Mange blir derfor smittet uten at partneren vet at han/hun er infisert av viruset.
Herpes er nå en svært vanlig sykdom. Utbredelsen har økt med fem ganger i løpet av de siste 20 årene og det antas at opptil 40% av befolkningen er bærere av herpes simplex 2 viruset, men det er bare 20% av de som er smittet med herpes viruset som vet at de er smittet.
 
Herpes utbrudd.
Etter smitte er det få som har spesielle symptomer. Enkelte kan ha influensa liknende symptomer, ryggsmerter eller smerte ved vannlating.
Det kan ta fra 2-20 dager fra smitte til det første herpes utbrudd. Et utbrudd kan ubehandlet vare fra 2 til 6 uker. Det første utbruddet kan være så mildt at det går upåaktet hen, men mange vil få synlige sår enten det er en hsv 1 eller 2 infeksjon. Når viruset går inn i hudcellene, reproduserer det seg selv. Denne prosessen gjør huden rød og sensitiv. Blemmer eller små klumper kan forekomme rundt munn, på leppene eller på kjønnsorganene. Blemmene vil etter hvert sprekke opp og deretter vil ny hud dannes. Det er sjeldent det dannes arr etter herpes utbrudd. Under utbrudd vil det infiserte området være smertefullt med en brennende smerte og klø. Andre symptomer vil kunne være feber, hodepine, urinveisinfeksjon, muskelsmerter og forstørrede lymfekjertler.
Etter et ubrudd trekker viruset seg tilbake til nervene og ligger latent. Selv om det ikke er symptomer på herpes, kan viruset smitte. Nye utbrudd kan utløses av psykisk belastning, infeksjon med nedsatt immun system eller soling.
Hos de som får nye utbrudd kan dette skje som samme sted eller nye steder. Utbruddene blir gjerne over tid noe mildere og med kortere sykdomsforløp. Smittefaren er størst 6-12 dager etter første utbrudd og ved senere utbrudd 3-7 dager etter utbrudd. Herpes viruset kan smitte mellom utbrudd, men sjansen er selvfølgelig mindre
.

Herpes diagnostisering.
Kjønnsrelatert herpes sykdom bør diagnostiseres av lege. Det eksisterer en rekke diagnostiserings typer, både mikroskopiske, celle dyrking og immun respons tester. Kontakt lege for diagnostisering ved svie ved vannlating eller ved blemmer/sår på kjønnsorganene..