Ferskenkjerne (Prunus persica) Italia 500ml

Artikkelnr.: BO1140-500

Ferskenkjerneoljen fremstilles ved ekspellerpressing og lettraffinering av ferskenkjerner. Ferskenkjerneoljen er svært populær til bruk i ansiktet da den har en lettflytende konsistens.

PrisNOK375,00 inkl. mva.

Produktinfo

PRODUKTBESKRIVELSE Ferskenkjerneoljen fremstilles ved ekspellerpressing og lettraffinering av ferskenkjerner. Disse inneholder opptil 45% olje.

Mye av ferskenkjerneoljen anvendes til kosmetikk, men også til massasje. Ferskenkjerneoljen er svært populær til bruk i ansiktet pga sin silkemyke og lettflytende konsistens. Og den er spesielt fin i lett ansiktsmassasje, da den absorberes sakte av huden.

Oljen er halvfet lysegul, lett og nesten uten duft. Den ligner i sin fettsyresammensetning på mandelolje og aprikosekjerneolje og har mange av de samme anvendelsene som disse.

Oljen er ikke Kosher sertifisert. Holdbarhet 2-3 år.

Oljen inneholder en mengde essensielle fettsyrer og vitamin A og E. Enkeltumettede fettsyrer 62%, flerumettede fettsyrer 31%, mettede fettsyrer 7%.

MASSASJE / TERAPI Oljen passer bra for fet eller allergi/sensitiv hud. Gjør huden myk, smidig og elastisk.

HUDPLEIE / KOSMETIKK - Oljen egner seg både til ansikt og kroppspleie. Alene eller i blandinger. Kan tilsettes i lotions og kremer. Eller lage egne blandinger med litt eterisk olje. Fin i ansiktsprodukter for fet eller allergi/sensitiv hud. Oljen tåles godt av de fleste hudtyper. Oljen er spesielt fuktighetsgivende og næringsrik - øker elastisiteten i huden og gjør den silkemyk.

Oljen oksyderes ikke så lett og har god holdbarhet, men bør likevel ikke oppvarmes til høy temperatur.

Ferskenkjerneolje egner seg ikke som kosttilskudd eller til matlaging.

SIKKERHET Vi er ikke kjent med sikkerhetsrisiko ved bruk av ferskenkjerneolje til hudpleie og terapi.