125ml Sort Ricin olje (Ricinus communis) India

Også kalt Jamaican Black Castor. En kaldpresset, økologisk olje som utvinnes fra brente ricinfrø. Velegnet i hårpleie til kruset og krøllete hår. Super for hår og hodebunn, stimulerer hårvekst. I hudpleie er den mykgjørende og næringsrik.

TilbudNOK109,65 Førpris:NOK129,00 Rabatt -15% inkl. mva.
Artikkelnr.:
BO1271-125

Produktinfo

Dette er en fet olje. Den mørke fargen kommer fra de brente frøene på planten Ricinus communis. Dette øker pH-verdien og gjør den velegnet i hår- og hudpleie.
Oljen kalles ofte Jamaican Black Castor - da denne flere hundre år gamle metoden først ble oppfunnet på Jamaica.

Hårpleie: Oljen er mye brukt i hårpleie og gir glans, næring og fukt - spesielt til kruset/krøllete hår. Styrker og reparerer hår og hodebunn, samt stimulerer til hårvekst. Kan tilsettes i sjampo og balsam. Kliniske studier viser at Sort ricinolje kan bekjempe hormonet DHT som gir hårtap og som da stimulerer til ny hårvekst. Du kan med fordel tilsette rosmarin eterisk olje for bedre terapeutisk effekt.

Hudpleie: Pga høyt innhold av vitaminE, de betennelsesdempende og antibakterielle egenskapene kan oljen være et naturlig middel for rensing og fukting av huden. Den kan bekjempe akne, reparere arr, brukes i anti-age produkter - tilsetts gjerne i kremen din, eller lag deg en oljeblanding. Oljen kan også styrker negler, er fin mot mørke flekker og pigmentflekker. Hvis du synes oljen er tykk, kan du blande den med f.eks. kokosolje.

Det sies at sort ricinolje kan lindre luftveisplager ved at oljen blir lagt som et omslag på brystet. Legg en klut med olje på brystet i ca. 20 min hver dag - legg gjerne en varm klut over for å stimulere sikrkulasjonen.

Ikke til innvortes bruk.

INCI: Ricinus communis.
Oppbevares mørkt og kjølig.
Innhold: 125ml / 250ml.