Aprikoskjerne (Prunus armeniaca) Spania 250ml

Artikkelnr.: BO1115-250

Aprikoskjerneoljen fremstilles ved ekspellerpressing og lettraffinering av aprikoskjerner. Oljen er halvfet, blek lysegul og nesten uten lukt og smak. En god hudolje som minner mye om mandelolje.

PrisNOK155,00 inkl. mva.

Produktinfo

AprikosefruktPRODUKTBESKRIVELSE Aprikoskjerneoljen fremstilles ved ekspellerpressing og lettraffinering av aprikoskjerner som inneholder opptil 45% olje. Det aller meste av aprikoskjerneoljen lettraffineres så den passer til bruk i kosmetikk.

Oljen er halvfet, blek lysegul og nesten uten lukt og smak. Den minner i sin fettsyresammensetning om både mandelolje og ferskenkjerneolje, da det er oljesyren som er den dominerende komponent.

Oljen er ikke Kosher sertifisert.

Holdbarhet 2-3 år.

FETTSYRE INNHOLD

Enkeltumettede fettsyrer – 62%
Flerumettede fettsyrer – 31%
Mettede fettsyrer – 7

MASSASJE / TERAPI Oljen passer bra for tørr og aldrende hud. Samt for sensitiv rødflammet hud. Den gjør huden myk, smidig og elastisk.

 Her er forslag til en fin massasje blanding som gir god glid uten å virke for fet:

40 ml aprikoskjerneolje
40 ml tistelolje
20 ml solsikkeolje
1 ml eVitamin
pluss eventuelt eteriske oljer

Aprikoskjerneolje er et godt alternativ til mandelolje for de som ikke tåler den.

HUDPLEIE / KOSMETIKK Aprikoskjerneoljen er en halvfet olje som brukes i ulike lotions og kremer. Spesielt i produkter for tørr og aldrende hud. Den tilfører huden næring og gjør huden smidig og elastisk.

Oljen tåles godt av de fleste hudtyper.

Oljen oksyderes ikke så lett og har god holdbarhet, men bør likevel holdes ute av sollys, og oppbevares forholdsvis kjølig. Trenger du og varme den opp - tåler den ikke for høye temperaturer.

∗ Aprikoskjerneolje egner seg ikke som kosttilskudd.

∗ Aprikoskjerneolje er lite brukt i matlaging.

SIKKERHET Vi er ikke kjent med spesielle sikkerhetsrisiko ved bruk av aprikoskjerneolje til hudpleie og terapi.