Tamanu roll-on 10ml og Tamanu refill 60ml

Artikkelnr.: BO1310-1050

Tamanu er en ren vegetabilsk olje med unike helende og hudpleiende egenskaper. Oljen har helt spesielle egenskaper når det gjelder å stimulere dannelsen av ny hud og fremskynde sårheling. Brukes i skjønnhetspleie, til behandling av sår, aldrende hud etc.

TilbudNOK328,00 Førpris:NOK386,00 Rabatt -15% inkl. mva.

Produktinfo

TamanuoljeTAMANU BESKRIVELSE: Tamanu er en ren vegetabilsk olje med unike helende og hudpleiende egenskaper. Oljen kommer opprinnelig fra Polynesia. Den fremstilles ved kaldpressing av tørkede nøttekjerner og har en spesiell nøtteaktig duft, samtidig som den inneholder verdifulle steroler som gjør den noe uklar. Oljen har helt spesielle egenskaper når det gjelder å stimulere dannelsen av ny hud og fremskynde sårheling. Denne prosessen kalles "cicatrisasjon". Dette sammen med de antibiotiske, smertestillende, anti oksiderende og beroligende hud egenskapene gjør at oljen har potensielt bred anvendelse i forbindelse med skjønnhetspleie, behandling av sår, aldrende hud og ulike typer hudproblemer. En uoppdaget juvel her i Europa!

BRUK: Roll-on'en kan brukes for å smøre på oljen direkte på problemhud, det være seg sår, bleieutslett, aldersflekker, eksem, prosiasis etc.  Eller du kan overføre litt på en finger som brukes til å fordele oljen. Roll-on'en er praktisk å ta med seg når du skal ut å reise. Vær oppmerksom på at oljen kan farge av på lyse klær - la den derfor trekke godt inn først.
 
Refillen brukes til å fylle opp roll-on'en når denne er tom. Vipp bare av roll-on korken og fyll opp.
 
Oljen kan brukes så ofte som du har behov for det, og i begynnelsen av en hudbehandling gjerne 4-5 ganger i døgnet. Når bedring merkes kan frekvensen reduseres til 2 ganger pr døgn.
 
BIOLOGI: Tamanu treet (Calophyllum inophyllum) er et eviggrønt tre som blir opptil 30 meter høyt. Treet er egentlig hjemmehørende i tropiske strøk i sydøst Asia, men det er nå mest kjent for Tamanu oljen som produseres på Madagaskar, Vanuatu og de Polynesiske øyene i Stillehavet.

Det botaniske navnet Calophyllum Inophyllum kommer fra gresk. Kalos betyr vakker og Phyllum betyr blad.

Tamanu treet kan vokse innenlands, men trives best i saltholdig sandjord, derfor finnes treet for det meste nær sjøen. De innfødte på Vanuatu hevder at den beste oljen kommer fra trær som vokser nær havet. Tamanu treet er kjent under mange navn, på Vanuatu kalles det ”Nambagura”, på Fiji ”Dilo”, på Samoa ”Fetau” og på Maldivene ”Funa”.

Stammen er dekket med mørk sprukken bark og bladene er store ovale og blanke. To ganger i året setter treet små hvite blomster som dufter søtt. Blomstene gir opphav til fruktklaser. Disse er først grønne, men blir mer gule ved modning. Inni fruktene (som er uspiselige) finnes Tamanu nøtten. Fruktene faller til bakken når de er modne og nøttene legges ut til tørking på stativer.

FREMSTILLING AV TAMANU OLJE: Tamanu nøttene blir soltørret i en til to måneder. I løpet av denne tiden mister de en tredjedel av vekten; samtidig som tamanu oljen dannes i kjernen. Fargen på nøttene endrer seg fra lys gul til mørk brun. Ulik mange andre nøtteoljer som finnes i den modne frukten; eksisterer ikke tamanu oljen i frukten når den høstes; den dannes i løpet av tørkeprosessen.

Når nøtten er ferdig tørket blir oljen ekstrahert fra nøtten ved kaldpressing og filtrering. Omtrent 5 kg olje fremstilles fra 100 kg frukt. Dette er det normale utbytte fra et voksent tre, så det skal en stor mengde nøtter til for å produsere en liten mengde olje.

TAMANU BRUKT MOT HUDALDRING (ANTI-AGING): Enten vi liker det eller ikke er aldringsprosessen uunngåelig og slik er det med huden vår også. Det finnes en rekke produkter, ja rene mirakelkremer, i markedet som lover ny og yngre hud. De fleste av disse inneholder kjemikalier, kunstige konserveringsmidler og syntetiske fargestoffer som gjør mer ugang enn nytte.

Tamanu er ingen mirakelolje, men den har en unik evne til å stimulere sunn hudfornyelse. Dette gjør oljen til et unik rent naturprodukt i forhold til hudens aldring.

Solen er hudens verste fiende når det gjelder tidlig aldring. Og på de Polynesiske øyene hvor mye av Tamanu oljen kommer fra er det mye sol. Der brukes Tamanu oljen som en skjønnhetsolje for bevaring av en sunn og frisk hud under den skarpe solen. De fleste har vel ikke kunnet unngå å legge merke til den vakre huden til polynesiske kvinner.

  
TAMANU OLJE I HUDPLEIE OG SÅRPLEIE: Foruten de sårlegende egenskapene, virker oljen beroligende på nervøs hud og har gode antibiotiske egenskaper. Den absorberes relativt lett og etterlater huden myk og elastisk. Tamanu oljen er en svært god olje ved behandling av sår, brannsår, liggesår, bleieutslett, solforbrenning, sprukken hud, atopisk eksem og irritert tørr eksem hud.

Tamanu oljen brukes utvortes. Den påføres direkte på problemområdet, det være seg såret, utslettet, eksemen. I begynnelsen kan det være nødvendig å bruke oljen tre til fire ganger i døgnet inntil huden starter å leges. Oljen smøres eller masseres lett på. Tamanu oljen trekker relativt lett inn i huden og etterlater denne silkemyk. Har du tatt på for mye olje, så tørkes den enkelt og greit av.

Oljen er anvendbar ved eksem, psoriasis, urticaria (elveblest), bleieutslett, helvetesild, forbrenninger, skrammer, infiserte skader, verkesår, insektstikk, ansiktsnevralgier, leddbetennelser, hoftesmerter, revmatisme, betennelser i skjeden, oppsprukket hud, såre brystvorter, sprekker i endetarmsåpningen og forbrenningsskader av varme eller kjemiske stoffer.

BIVIRKNINGER: Enkelte personer med nøtteallergi kan få allergiske reaksjoner ved bruk av Tamanu olje og må bruke denne med forsiktighet etter allergitest. Vi er ellers ikke kjent med bivirkninger ved bruk av Tamanu oljen.     


ANNET: Tamanu oljen brukes også til massasje ved neuralgia og reumatisme. Oljens gode absorbsjonsevne, dens milde ogpolynesia behaglige aroma, og dens medisinske egenskaper gjør den ideell for bruk i lotions, kremer og andre kosmetikkprodukter.

TAMANU OLJENS HELBREDENDE EGENSKAPER: I århundrer har polynesierne kjent til de unike regenererende og kurative egenskapene til Tamanu olje. De innfødte anser Tamanu som en av naturens hellige gaver til menneskene. Derfor kalles oljen ofte for Den Hellige Tamunu.

Den mest kjente helende egenskapen til Tamanu oljen er dens evne til å fremskynde dannelsen av ny sunn hud. Derved oppnås raskere sår heling. Den vitenskaplige betegnelsen på den denne egenskapen er ”cicatrization”.

Huden vår er kroppens største organ. Den er i hovedtrekk bygd opp av tre ulike lag – epidermis, dermis og hypodermis. Innenfor disse hudlagene ligger det forskjellige andre lag med spesifikke egenskaper. Tamanu oljen fremskynder helingsprosessen ved å trenge dypt inn i huden og påvirke de komplekse mekanismene som fører til dannelsen av ny hud. Forskerne forstår ikke helt de unike egenskapene til Tamanu oljene i denne prosessen ennå, da oljen har en ekstremt kompleks sammensetning som gjør den vanskelig å dechiffrere eller forklare. Imidlertid har utførte studier klart vist oljens evne til å fremskynde dannelsen av ny hud og i tillegg virke antibiotisk, smertestillende, anti oksiderende og beroligende på huden. Alt i alt en imponerende rekke med gode egenskaper samlet i en enkelt ren naturlig planteolje.