5ml Gulrot frøolje (Daucus carota) Frankrike

Oljen destilleres fra frøene til den vanlige gulroten. Duften er tørr og treaktig, samtidig som den er litt søt og jordaktig.

PrisNOK137,00 inkl. mva.
Artikkelnr.:
EO1084-5

Produktinfo

I parfyme anvendes gulrotolje pga. den noe spesielle treaktige noten; som er spesielt verdsatt i orientalske og naturtype parfymer. Brukes også som smakstilsetning i mat og likører.

Oljen er en utmerket tilsetning til hudkremer og annen hudkosmetikk. I aromaterapi anvendes den som en næringsrik, helbredende og fornyende olje i forbindelse med hudproblemer som rynker, psoriasis, pigmentflekker, arr etc. Oljen er regenererende og gir aldrende hud ny elastisitet og glød.
 
Gulrot eterisk olje har en rensende effekt på sinnet - og hjelper mot stress og utmattelse. Kan hjelpe mot forkjølelse, influensa og bronkitt. Den sies også å ha en god effekt på muskelsmerter og fordøyelsen. Siden den inneholder karoten (som blir til vitamin A) er oljen fin i forhold til hud, hår, tenner og tannkjøtt helse.
 
Blander seg bra med disse oljene: Bergamott, sort pepper, einerbær, lavendel, kanelblad, sitronmelisse, lime, sitron, neroli, rose otto, appelsin, petitgrain og rosmarin.
 
Sikkerhet: Oljen bør ikke brukes av gravide, eller ved amming.