100ml Myrt (myrtus communis) fra Tunisia

Artikkelnr.: EO1135-100

Myrt er en eviggrønn busk som vokser vilt ved middelhavet. Oljen har en spesiell, krydder- og kamferaktig duft. Oljen har mange terapeutiske egenskaper, samt mye brukt som en krydderaktig komponent til parfymer og kosmetikk.

PrisNOK1 065,00 inkl. mva.

Produktinfo

myrt buskBESKRIVELSE: Myrt er en eviggrønn busk som vokser vilt ved middelhavet. Oljen har en spesiell, krydder- og kamferaktig duft.

BRUK: Myrtolje blir anvendt bla. som en krydderaktig komponent til parfymer og kosmetikk. Den blander seg godt med appelsin, bergamot, lavendel, rosmarin, muskatellsalvie og limeoljer. Aromaterapeutisk virker den klarende og rensende; og anvendes ved utbrenthet, emosjonell stress og depresjon. Oljen frisker opp gråaktig hud; og er god ved akner og fet hud. Den brukes også ved eksem og insektsbitt.

TERAPEUTISK: Antiseptisk, bakteriedrepende, katarrhemmende, lindrende og slimløsende på de øvre luftveier. Fin å bruke i stedet for eukalyptus om kvelden - da den ikke er oppkvikkende. På huden (blandet i en baseolje, evt. krem) er den antiseptisk og sammentrekkende. Bra i vaskevannet ved fet/uren hud, acne da den åpner tette porer. Fin å bruke i en aromavifte på rommet til små barn med hoste og forkjølelse - særlig om natten. Fin også for urinveiene da den kan lindre blærekatarr (brukes da i badevannet). Kan også lindre bl.a. hemoroider og diaré, og er kjent for å styrke livmoren.

Mellomnote.

Brukes ikke av gravide, eller for barn under 4 år.