Hva er Cellulitter?
Cellulitter er en opphopning av vann og giftige avfallstoffer i vevet mellom fettkamrene i huden. Dette forårsaker klumper eller bølger i huden. 
Det starter med opphopning av giftstoffer som får kroppen til å reagere med tilførsel av vann. Derved fortynnes giftstoffene og kroppen unngår selv-forgiftning. Vevet rundt fettkamrene har en tendens til å herde over tid og da blir det ekstra vannet i huden fanget mer eller mindre permanent. Cellulitter er med andre ord ingen sykdom, men kan være et alvorlig kosmetisk problem for mange. Grunnen til at cellulitter forekommer nesten utelukkende hos kvinner skyldes at strukturen i huden er noe forskjellig fra menn. Etter hvert som kvinner eldes blir det ytre laget av huden (epidermis) gradvis tynnere. Dette tillater celler fra underhuden å flytte seg til det ytre hudlaget. I tillegg blir veggene i vevet mellom fettkamrene i underhuden tynnere. Dette gjør at fettcelle kamrene blir større. Nedbrytingen av eller fortynningen av vevsstrukturene er en viktig bidragsyter til dannelsen av cellulitter.

cellulitter

 

Hvordan behandle Cellulitter?
Husk at cellulitter ikke er en sykdom i seg selv. En god tilnærming til behandling av cellulitter er å redusere giftnivået i kroppen og huden spesielt ved å kombinere følgende teknikker i et behandlings regime:
Massasje
med bruk av kroppsskrubb / cellulittskrubb og oljer er svært effektiv for å fjerne eksisterende cellulitter og forebygge dannelsen av nye. Den direkte fysiske effekten av massasje er en øking av blod- og lymfesirkulasjonen. Massasjen bør utføres med bevegelser fra ben og armer mot hjertet. 
Kroppsskrubb/Cellulittskrubb og oljer virker avgiftende, stimulerende på lymfesystemet, hormonbalanserende, fettoppløsende og vanndrivende. Skrubben brukes 2-3 ganger pr uke, mens cellulittolje brukes daglig til selv-massasje. I tillegg kan det være nyttig med besøk hos aromaterapeut som kan gi lymfedrenasje.  
En diett lav på raffinerte karbohydrater (les sukker) og fett er viktig i forhold til cellulitter. Spis fiberrikt og masse frukt og grønnsaker, drikk helst også minst to liter vann daglig. Det er nyttig generelt i forhold til god helse å kutte ned på såkalt ’junk food’, med høyt innhold av mettet fett, raffinert sukker og salt.
Trening kan være svært effektivt når mesteparten av cellulittene er fjernet. Selv om cellulittene delvis skyldes en sedat livsstil, så vil selv den hardeste trening ikke fjerne eksisterende cellulitter. Tvert imot, kan en del former for trening som aerobic og jogging skape ekstra belastning på leddene og stimulere cellulittene så de blir hardere og mer kompakte.

skrubb

 

Hva inneholder Cellulitt produktene?
Vi bruker kun rene naturlige virkestoffer i våre produkter.

Råsukker og salt gir en relativt kraftig skrubbende effekt på huden. Dette gir en mekanisk rensing, samtidig som det stimulerer lymfesystemet og transport av giftstoffer/fett bort fra cellulittene.
Kaffe eller mer riktig - koffeinet - i kaffebønnene øker blodsirkulasjonen i huden og stimulerer nedbrytingen og transporten av fett. Det er viktig at sukkerskrubben med kaffe får anledning til å virke en stund på huden før den skylles vekk.
Nyperosefrøolje er rik på essensielle fettsyrer, spesielt innholdet av alfalinolensyre og retinsyre gjør oljen unik. Den er spesielt fin for regenerering av huden, både i forbindelse med arr og sol/brannskader. Oljen glatter ut fine linjer (rynker) og appelsinhud, gjør huden elastisk og forsinker aldringsprosess.
Tistelolje er spesielt virksom når det gjelder avgifting av huden. Den stimulerer avgiftingen av underhudsvevet rundt fettkamrene. 
Geranium eterisk olje virker rensende. Den stimulerer lymfesystemet, virker avgiftende og balanserer sebum.
Sort pepper, rosmarin, sypress og sitron er alle oljer som stimulerer lymfesystemet og understøtter rense prosessene i cellene i huden. Oljene virker sammentrekkende på huden og reduserer antallet cellulitter.

Viktig: Våre Cellulitt-produkter er naturmidler. Disse er ikke testet eller godkjent av Statens Legemiddelverk og er ikke beregnet på å kurere sykdom. Virkningen er ikke dokumentert utover den tradisjonelle brukes av planteoljer (eteriske oljer) og urtemedisiner i mange land, inkludert publiserte forskningsartikler og relevant litteratur. Alle Cellulitt-oljer og produkter som inneholder eteriske oljer må brukes med forsiktighet; se forøvrig gratis sikkerhetsforskrift.

Telemark Urtebrænderi AS er ikke ansvarlig for feilaktig bruk eller oppbevaring av de eteriske oljene eller naturmidlene, samt bivirkninger av disse. Ingen av våre Cellulitt-midler må erstatte medisinsk behandling. Kontakt din lege hvis du har mistanke om sykdom.