10ml Copaiba (Copaifera langsdorffii) Sør-Amerika

Artikkelnr.: EO1040-10

Copaiba oljen har en varm, balsamisk duft med innslag av krydder, honning og tre. Oljen er kjent for å virke meget beroligende og balanserende, samt at den har et vell av andre gode egenskaper.

TilbudNOK126,00 Førpris:NOK158,00 Rabatt -20% inkl. mva.

Produktinfo

Copaiba oljen fremstilles av kvaen fra Copaifera treet som vokser i regnskogen i Brasil. Et alltid grønt tre med ranker av små hvite blomster. Et enkelt tre kan gi opptil 40 liter kvae per år - som tappes av treet uten å ødelegge treet eller skogen der det vokser. 

copaiba tre
Resinen fra treet blir destillert og det lages da eterisk olje også kalt Copaiba Balsam.
Resinen har  vært brukt av de innfødte i Amazonas som medisin for mange plager i flere hundre år.
 
Denne oljen kan ha en positiv effekt på bronkitt, sår hals og irriterte slimhinner i luftveiene, urinveisinfeksjon, hemoroider, diare, soppinfeksjoner, eksem og utslett på huden, muskelverk og hodepine, magekramper og kan hjelpe mot høyt blodtrykk – den er soppdrepende, betennelsesdempende, antiseptisk, astringerende og stimulerende. 
 
Det er en meget avslappende og avstressende olje - flott og ha i en diffuser etter en lang og slitsom dag. 
 
I kosmetikkindustrien er det en høyt skattet olje pga sine astringernde egenskaper, også fin for irritert og sliten hud, tilfører antioksidanter - og den etterlater huden myk, glatt og strålende. Ha noen dråper i din favoritt olje eller krem.
 
Vår copaiba olje inneholder ca. 70% beta-caryophyllene - BCP. Det finnes mye flott informasjon og forskning rundt denne spennende oljen på nettet.
 
Copaiba blander bra med følgende andre oljer; Benzoin, Sort pepper, Cajuput, Kardemomme, Kamomille romersk, Koriander, Elemi, Eucalyptus, Geranium, Ingefær, Isop, Einer, Lavendel, Sitron, Manuka, May Chang, Myrt, Ravensara, Timian og Niaoli.
 
Vi er ikke kjent med noen sikkerhhetsrisiko rundt bruken av denne oljen. Oppbevares utilgjengelig for barn.